Литература |
Мясо-молочные |
Общая |
|
ПРОЕКТИРОВАНИЕ ПРЕДПРИЯТИЙ МЯСНОЙ ОТРАСЛИ С ОСНОВАМИ САПР
Автор: Антипова Л.В., Ильина Н.М., Казюлин Г.П.
Год: 2003
Изложены основные понятия и сведения об органиации проектирования, технико-экономическом обосновании строительства предприятий мясной отрасли, приведен порядок выполнения различных стадий проекта.
Описаны генеральные планы проектируемых предприятий, принципы компоновки и графическое оформление.
Приведены принципы технологических расчетов, указано расположение основных производственных зданий. |
|
Стаття: ВИЗНАЧЕННЯ ПОТЕНЦІЙНИХ РИЗИКІВ ТЕХНОЛОГІЇ МОЛОЧНИХ ДЕСЕРТІВ НА ОСНОВІ БІЛКОВО-ВУГЛЕВОДНОЇ МОЛОЧНОЇ СИРОВИНИ
Автор: Дейниченко Г.В., Золотухіна І.В., Федак В.І.
Год: 2010
У статті розглянуто актуальність впровадження міжнародної системі забезпечення безпеки харчової продукції (НАССР) на прикладі визначення потенційних ризиків (критичних точок контролю) технології молочних десертів на основі білково-вуглеводної молочної сировини (БВМС). |
|
Стаття: ВИКОРИСТАННЯ М'ЯСНИХ КОМПОНЕНТІВ ДЛЯ ЗБАГАЧЕННЯ ЕКСТРУДОВАНИХ ЗЕРНОВИХ ПРОДУКТІВ
Автор: Мардар М.Р., Валевська Л.О., Агунова Л.В.
Год: 2010
У статті наведено доцільність використання м'ясних компонентів для збагачення екструдованих зернових продуктів. Проаналізовано переваги процесу бланшування і його вплив на мікробіологічні показники, хімічний склад і функціонально-технологічні влстивості м'ясних компонентів. |
|
Стаття: ВИКОРИСТАННЯ СИРОВАТКИ У ПРОЦЕСІ ВИРОБНИЦТВА РОЗСІЛЬНИХ СИРІВ
Автор: Рябченко Н.О.
Год: 2010
У статті розглянуто питання доцільності використання сироватки у процесі виробництва розсільних сирів. Проаналізовано вплив розсолу із застосуванням сироватки на зміну маси сиру та органолептичні показники розсільного сиру. |
|
Стаття: ВПЛИВ ЛЕТКИХ ЖИРНИХ КИСЛОТ НА ФОРМУВАННЯ СМАКОАРОМАТИЧНИХ ХАРАКТЕРИСТИК НОВИХ ВИДІВ СИНБІОТИЧНИХ КИСЛОМОЛОЧНИХ НАПОЇВ
Автор: Голуб Б.О.
Год: 2010
У статты наведено аналыз залежносты органолептичних показникыв смаку та аромату выд спыввыдношення летких жирних кислот у нових видах синбыотичних кисломолочних напоъв, втготовлених з використанням быфыдокультур рызного складу. |
|
Стаття: ДОСЛІДЖЕННЯ ПРОЦЕСУ ВИГОТОВЛЕННЯ НАПІВКОПЧЕНИХ КОВБАС У НАТУРАЛЬНИХ ОБОЛОНКАХ З ПІДВИЩЕНИМИ БАР'ЄРНИМИ ВЛАСТИВОСТЯМИ
Автор: Ниценко Н.І.
Год: 2010
Наведено результати досліджень впливу обробки натуральних оболонок на втрати маси в процесі виготовлення ковбасних виробів на всіх технологічних операціях, а також вплив на вихід продукції та вміст вологи. Доведено переваги використання натуральних оболонок з підвищеними бар'єрними властивостями. |
|
Стаття: КИСЛОТНО-ЛУЖНИЙ СТАН КРОВІ КУРЕЙ ЗА ОТРУЄННЯ КАДМІЮ СУЛЬФАТОМ
Автор: Мельникова Н.М., Деркач Є.А., Шепельова І.А, Бородай В.П., Лазаренко І.А.
Год: 2008
Досліджено показники кислотно-лужного стану крові курей за умов отруєння кадмію сульфатом. Встановлено, що отруєння кадмію сульфатом викликає стан метеболічного ацидозу у крові курей. Під впливом іонів кадмію виникають порушення в системі кислотно-лужного стану організму: зміщується показник ph в кислу сторону, знижується насиченість крові CO2, знижується концентрація HCO3-, загальної вуглекислоти та насиченості крові киснем. |
|
Стаття: ХІМІЧНИЙ ТА АМІНОКИСЛОТНИЙ СКЛАД М'ЯЗІВ ГРУДЕЙ ТА НІГ ГУСЕЙ ЛІНДОВСЬКОЇ ПОРОДИ
Автор: Тобоєв Г.М.
Год: 2008
В работе описаны результаты исследования химического состава мяса гусей линдовской породы, которые были выращены в разных условиях. |
|
Статья: О СОЗДАНИИ МАСЛООБРАЗОВАТЕЛЕЙ ДЛЯ ПРОИЗВОДСТВА СЛИВОЧНОГО МАСЛА
Автор: Твердохлеб А.В.
Год: 2009
Маслообразователи - одна из основных единиц оборудования в линии для производства сливочного масла методом преобразования высокожирных сливок. Данный метод получил широкое промышленное применение. |
|
Статья: АКТИВНАЯ УПАКОВКА
Автор: Снежко А.Г., Федотова А.В., Филинская Ю.А., Борисова З.С.
Год: 2008
В настоящее время на рынке широко представлены самые разнообразные полимерные материалы и различные технологии упаковки продуктов. Выбор конкретного решения обусловлен ассортиментом продукции пользователя и теми задачами, которые должна решать упаковка, а также набором ее функционально-технических и гигиенических характеристик, технико-экономической целесообразностью использования. |
|
Статья: АСЕПТИЧЕСКАЯ ОБРАБОТКА ТЕРМОФОРМОВАННОЙ ТАРЫ
Автор: Федотова О.Б., Мяленко Д.М., Шашковский С.Г.
Год: 2008
Авторами проведено изучение воздействия импульсного УФ излчения на санитарно-гигиенические характеристики термоформованной тары из полистирола и полипропилена. |
|
Статья: БІОЛОГІЧНА ПОВНОЦІННІСТЬ М'ЯСА ТА САЛА МОЛОДНЯКУ СВИНЕЙ РІЗНОГО ЕКОГЕНЕЗУ
Автор: Халак В.І.
Год: 2010
В статті проаналізовано особливості м'ясної продуктивності та біологічної повноцінності м'яса і сала молодняку свиней великої білої породи різного екогенезу та розраховано кореляційні зв'язки між фізико-хімічними показниками отриманої продукції. |
|
Статья: ВОПРОСЫ ПРОИЗВОДСТВА МОЛОЧНЫХ ПРОДУКТОВ ДЛЯ ШКОЛЬНИКОВ И СТУДЕНТОВ
Автор: Тихомирова Н.А.
Год: 2008
В рамках национального проекта "Здоровье", принятого в РФ на период 2006-2010 годы, разработана и с 2007 года реализуется государственная программа "Школьное молоко", которая призвана обеспечить каждого школьника страны порцией питьевого молока, обогащенного необходимыми нутриентами, в частности витаминно-минеральным комплекос. |
|
статья: ИННОВАЦИОННЫЕ ТЕХНОЛОГИИ В ПРОИЗВОДСТВЕ ПЕРГАМЕНТА
Автор: Вышемирский Ф.А., Смирнова О.И., Свириденко Г.М., Ким И.С.
Год: 2008
В статье исследуются свойства пергаментной бумаги, которая используется в качестве нового упаковочного материала для выстилания картонных ящиков при фасовании сливочного масла в транспортную тару. |